De Goedkoopste Verhuisdozen van Nederland en België

  • Home
  • Robots gemaakt van karton

Robots gemaakt van karton

Een Afrikaanse ontwerpwedstrijd voor ultragoedkope robots heeft inzendingen van over heel de wereld opgeleverd.

Gemodde gamepads, kartonnen behuizingen en andere inventieve hardwarehacks.
De '10 Dollar Robot'-ontwerpwedstrijd van het African Robotics Network (AFRON) is voorbij en de winnaars zijn uitgeroepen, in diverse categorieën. Inzendingen zijn gekomen uit onder meer Thailand, de Verenigde Staten, Nigeria, Brazilië, China en India.
Een greep uit de opvallende winnaars. Lollies bovenop In de categorie 'tethered' (dus verbonden met draad): de Suckerbot die bestaat uit een aangepaste gamepad, met lollies bovenop gemonteerd.
De Baobot die een mini-PCB (printed circuit board) tussen twee wieltjes hangt, mét diverse uitbreidingsopties zoals een batterypack.
De AFRObot die een eenvoudig kartonnen doosje gebruikt als robotbody, waardoor de sensors makkelijk zijn te plaatsen (en eenvoudig opnieuw zijn te positioneren).

In de categorie 'roaming' (zelfstandig bewegend): de Kilobot die dankzij een trillingsmotortje kan lopen op zijn drie miniscule beentjes.
Deze micro-robot is ontworpen voor massaproductie en ook massagebruik; hele zwermen kunnen samenwerken. De SwarmRobot lijkt qua basisontwerp op de Baobot en kan ook flink worden uitgebreid, met een extra PCB bovenop.
Doe-het-zelf
Veel van de ontwerpen zijn door de makers gedetailleerd uit de doeken gedaan, compleet met blauwdrukken en instructiefilmpjes.
Het doel van de Afrikaanse wedstrijd is dan ook het ontwerpen van robots die als educatief project zijn te maken en gebruiken.
Hetzelfde geldt voor de prijzen die AFRON uitlooft (PDF): Raspberry Pi-microcomputers plus oplopende bescheiden geldbedragen.
 
Kartonnen robot     karton robot


robot van karton

Daarom verhuisboxen!

  • Voor 14:30 uur besteld volgende dag in huis.(ma t/m zat)
  • Direct uit voorraad leverbaar.
  • Achteraf betalen.
  • Gratis Matrashoes bij elk verhuispakket.
  • Trusted Shops Trusted Shops 5 sterrren beoordelingen van echte klanten voor verhuisboxen

Volg ons