De Goedkoopste Verhuisdozen van Nederland en België

  • Home
  • Kartonnen meubels de nieuwe trend

Kartonnen meubels de nieuwe trend

Als ik aan karton denk, denk ik automatisch aan verpakkingsmateriaal.

Een kartonnendoos gebruik je meestal om iets in te vervoeren. Na het bekijken van de Kartonwinkel, weet ik inmiddels hoe achterhaald dat idee is.
Niets is te gek in kartonland. En in tegenstelling tot het vooroordeel - namelijk dat karton niet sterk zou zijn, zou kunnen scheuren etc. – zijn meubels en andere producten uit het assortiment van Kartonwinkel bijzonder stevig.

Om een indruk te geven.

Het bedrijf Orika gaf de opdracht haar meubels aan een stevigheidstest te onderwerpen. Resultaat: een stoel van minder dan 2 kilo biedt weerstand aan een gewicht van 472 kg en een voetbankje kan meer dan 800 kg dragen.
De meubels worden bovendien beschermd en waterdicht gemaakt met een coating en een vernislaag.
Uiteraard is het niet ieders smaak en dien je een hoop vooroordelen zoals hierboven te overwinnen voordat je een salontafel aanschaft die verwaardigd is uit honinggraatkarton.
Toch heb ik het idee dat dit best wel eens de toekomst kan zijn in de meubelsector. Je kunt je eigen ontwerpen aandragen.
Deze kun je vervolgens laten afwerking naar eigen smaak: acrylverf, gekleurde was, krantenpapier of papier van boeken of strips, tegels, mozaïek,…

Bovendien is karton recycelbaar en volledig biologisch afbreekbaar. Kartonnen meubels schijnen dus bijzonder duurzaam te zijn, zeker als ze van karton met een honingraatstructuur gemaakt zijn.
Dat is volgens Vivat het stevigste karton. Meubels vervaardigd uit dat soort karton hebben een levensduur van 10 tot 20 jaar! Maar vergis je niet, daarmee zijn deze meubels ook meteen het duurst. Ik zou zeggen, laat je inspireren.
Wie weet kies jij de volgende keer voor een kartonnen CDrek.

Karton Winkel

Daarom verhuisboxen!

  • Voor 14:30 uur besteld volgende dag in huis.(ma t/m zat)
  • Direct uit voorraad leverbaar.
  • Achteraf betalen.
  • Gratis Matrashoes bij elk verhuispakket.
  • Trusted Shops Trusted Shops 5 sterrren beoordelingen van echte klanten voor verhuisboxen

Volg ons