De Goedkoopste Verhuisdozen van Nederland en België

  • Home
  • Opmerkelijk vrouw van karton

Opmerkelijk vrouw van karton

Oprichting: 26 september 2006 Plaats: Rotonde Handwijzer Appels Ontwerp en realisatie: Filip Roels Opdracht: KASK Dendermonde (Magenta)

Op dinsdag 26 september 2006 om 18u. werd, op de in 2005 gerealiseerde rotonde ter hoogte van de Handwijzer (splitsing Zandstraat en Gentsesteenweg) te Appels, een wel wat speciaal monument onthuld door Vlaams minister van Economie Kris Peeters en schepen Dirk Abbeloos. Het betreft het beeld 'Vrouw van 33', door beeldhouwer Filip Roels gerealiseerd in het kader van het samenwerkingsproject 'Magenta 26'.
De realisatie gebeurde onder toezicht van de beeldhouwers Lies D'Hanis en Bart Jacobs, leerkrachten beeldhouwkunst van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten.

Deze instelling heeft dit project op het getouw gezet in samenwerking met schepen Dirk Abbeloos en enkele lokale bedrijven uit het Dendermondse.
Met 'Magenta 26' wil de academie monumentale kunstwerken realiseren bij middel van door de bedrijven gratis ter beschikking gesteld basismateriaal.
Ditmaal stelde de plaatselijke papier- en kartonproducent VPK (Oudegem) een grote hoeveelheid golfkarton ter beschikking, dat door de kunstenaar tot een ruim vier ton wegend beeld van een neerzittende vrouw (H. 3,70, L. 6,20 , Br. 2,80 meter) werd verwerkt.

De gebruikte lagen karton werd stevig op elkaar gelijmd, vervolgens uitgesneden tot het gewenste resultaat en uiteindelijk overgoten met een dikke laag epoxyhars om het geheel weerbestendig te maken.
Het beeld kwam tot stand in één van de daartoe ter beschikking gestelde zalen van de Hollandse infanteriekazerne en werd met een vrachtwagen en een telescopische kraan ter plaatse gebracht.
Dit werk is de eerste realisatie in het kader van 'Magenta 26'. Beeldhouwer Filip Roels, van opleiding grafisch ontwerper, woont in de onmiddellijke omgeving van VPK.
Hij is werkzaam als art director op de sportredactie van Het Laatste Nieuws.

Verhuisboxen.nl rijdt maar snel eens een ommetje in Belgie rond Dendermonde.


Opmerkelijk kunst van karton

Daarom verhuisboxen!

  • Voor 14:30 uur besteld volgende dag in huis.(ma t/m zat)
  • Direct uit voorraad leverbaar.
  • Achteraf betalen.
  • Gratis Matrashoes bij elk verhuispakket.
  • Trusted Shops Trusted Shops 5 sterrren beoordelingen van echte klanten voor verhuisboxen

Volg ons