De Goedkoopste Verhuisdozen van Nederland en België

  • Home
  • Succes Kartonnen meubels zet door.

Succes Kartonnen meubels zet door.

Het is een echt mode-fenomeen in Frankrijk en deze tendens zet zich ook bij ons in Nederland voort … De kartonnen meubels worden gesignaleerd in de wereld van de vrijetijds en hobbysectoren, maar eveneens in de trendy interieurs! Solide en niet te kostelijk in de fabricatie, wat zeker voor het succes zal zorgen, zouden kartonnen meubels binnenkort een must worden - chic & toch goedkoop !

Carton Ze zou « une valise en carton » geïnterpretteerd kunnen hebben als ze een zangeres was geworden. Gelukkig voor ons is haar naam niet Linda de SUZA maar Valerie Claes, en als ze van karton houdt is dat om het te gebruiken om meubels en/of decoratieve objecten van te maken. Grafisch designer van beroep, leerde Valerie de techniek als autodidacte zeven jaar geleden. Vandaag geeft ze les in haar atelier, realiseert ze originele creaties, geeft ze haar ‘know-how’door aan haar leerlingen, exposeert ze haar werken in musea...

Maar zij maakt haar kunst ook toegangkelijk voor de grote massa door haar kunst voor te stellen als meubels in kit die gemakkelijk te maken zijn.
Het is een kleine onderneming geworden. Praktisch, solide en bovenal echt fraai! Fauteuil carton.
Om een meubel of een object in karton te fabriceren moet u echt geen expert zijn en heeft u echt niet veel materiaal nodig, enkele grote gerecupereerde kartonnen dozen, een degelijke cutter, een beetje lijm en dat is alles! ”Het belangrijkste is de kruising van de kartonnen latjes aan de binnenkant van het meubel om het te verstevigen”, legt Valerie uit. En het stuk houdt stand: een meubel in karton kan tot 100 kg dragen. Ook geen angst hebben voor vochtigheid …. Eens dat het meubelstuk afgewerkt is, dan is het gevitrifieerd voor een maximale resistentie.

Wandrek, kinderbed, lamp voor kinderen, commode… alles kan er door in alle stijlen! Indien haar eerste realisatie een pendule geweest was van bijna 2 meter hoog, zoals de oude eikenhouten klokken, richt Valérie zich vandaag eerder naar de meer eigentijdse creaties. “ Het practische van karton is dat het bewerkt kan worden in rechte hoeken en in afgeronde hoeken. De stijl hangt vervolgens af van de afwerking”, legt de artieste uit. “Het karton wordt geschilderd, bedekt met papierpap of mosaïek of simplweg in de originele staat gelaten”. Het resultaat is verbazingwekkend : originele creaties, die bijzonder eigentijds zijn, met veel « cachet » en ...we vergeten het bijna, de prijs? Vanaf 200€ in karton en kan gaan tot de prijs die de markt ervoor wil betalen, in functie van de vraag en het aanbod. “Ieder meubelstuk vergt vele werkuren”, preciseert Valérie.

Kartonnen Stoel   Kartonnen Meubels

Daarom verhuisboxen!

  • Voor 14:30 uur besteld volgende dag in huis.(ma t/m zat)
  • Direct uit voorraad leverbaar.
  • Achteraf betalen.
  • Gratis Matrashoes bij elk verhuispakket.
  • Trusted Shops Trusted Shops 5 sterrren beoordelingen van echte klanten voor verhuisboxen

Volg ons