De goedkoopste verhuisdozen van Nederland en België

Video afspelen

Duurzame kartonnen festivaltent groeit de grens over

De duurzame, kartonnen tenten van de Nederlandse start-up Kartent zijn deze zomer op festivals in een groot deel van Europa te vinden, terwijl de markten in Australië en Zuid-Afrika worden onderzocht. Daarnaast ziet het bedrijf kansen met een breder kampeer-aanbod.

Kartent groeit op alle fronten, zegt Jan Portheine, samen met Wout Kommer oprichter van Kartent. Vorig jaar debuteerde de start-up met zijn kartonnen recyclebare tentjes op festivals in Nederland. Inmiddels heeft ook België kennis gemaakt met de circulaire innovatie.

De Kartent is speciaal voor festivals gemaakt. Reden voor de innovatie is dat veel festivalgangers na afloop van het evenement hun (veelal nieuwe) tenten doodleuk laten staan. Niet eens omdat ze kapot zijn, maar puur vanuit luiheid, vertelt Portheine.

“We willen ons onderscheiden van goedkope, vervuilende tenten die helemaal uit China komen”
“Dit loopt serieus op tot honderden tenten per festival. Discountwinkels als Action bieden al tenten aan vanaf € 20. Wij vonden dat allesbehalve duurzaam en hebben daarom dit alternatief bedacht. We willen bewustwording creëren door mensen te wijzen op de lokale productie, de natuurlijke grondstoffen en de circulaire eigenschappen van onze duurzame tenten. En ons onderscheiden van die goedkope, vervuilende tenten die helemaal uit China komen.”

kartonnen tent van verhuisdozen       verhuisdozen om een kartonnen tent te bouwen.

Wat een fantastisch initiatief om van karton een tent te maken. Verhuisdozen van karton kun je ook altijd gebruiken om allerlei bouwwerken te maken.

Melbourne en Kaapstad
Dat de duurzame tenten steeds bekender worden, blijkt wel uit het feit dat ze deze zomer te vinden zijn op festivals en evenementen in Groot-Brittannië, Zweden, Frankrijk, Tsjechië, Denemarken en Spanje. En daar houdt het voorlopig nog lang niet op als het aan de bedenkers ligt. “We willen ook in Australië en Zuid-Afrika aan de slag”, zegt Portheine. “In Melbourne en Kaapstad zoeken we een producent om de kartonnen tenten te maken.”

Karton is duurzaam en kartonnen verhuisdozen zijn uitermate sterk. Met deze nieuwe toepassing van karton is weer gebleken dat karton echt niet alleen voor verhuisdozen wordt gebruikt, maar je er oneindig veel nieuwe dingen mee kunt maken.

“Alleen dit jaar verwachten we in de Benelux al 8.000 duurzame tenten te verhuren”
Gesponsorde tenten
De start-up verkoopt zijn ‘groene’ tenten aan festivals, die deze weer doorverkopen aan de festivalgangers. Een festival kan ook besluiten de tenten te laten sponsoren. Zodoende fluctueren de prijzen voor een tent om en nabij de € 35. Maar een tent die bijvoorbeeld door een foodfabrikant, verzekeraar, hogeschool of bank wordt gesponsord, is met een prijs van € 15 al fors goedkoper voor festivalbezoekers.

Portheine: “Vorig jaar stonden we op tien festivals met 600 tenten. Dit jaar verwachten we alleen in de Benelux al 8.000 tenten te verhuren.”

Het karton van de tent is stevig genoeg om vier dagen slecht weer te kunnen overleven. De hoogte van de tent is 1.45 meter, de lengte 2.40 meter en de breedte 1.60 meter. In samenspraak met zijn kartonproducent Smurfit Kappa is gekozen voor golfkarton met veel vezels. “Dit materiaal kan bij regen relatief veel water opnemen en heeft daardoor een levensduur van minstens vier dagen”, zegt Portheine.

“We gaan de oude tenten, in welke staat dan ook, verwerken tot nieuwe producten, zoals kampeerbenodigdheden”
“Een belangrijk punt is dat dit materiaal na gebruik uitstekend te recyclen valt. Nu nog brengen we de tenten na afloop van een evenement naar het oud papier. Maar we kijken nu of het karton van de gebruikte tenten ook nog voor iets anders te gebruiken is.”

Tipje van de sluier
En ‘iets anders’ heeft Kartent daadwerkelijk ook gevonden, licht Portheine een tipje van de sluier over zijn nieuwe plannen. Zo is in Rotterdam een machine gevonden die de oude tenten, in welke staat dan ook, kan verwerken tot nieuwe producten, zoals kampeerstoelen- en tafels, slaapmatjes en andere kampeerfaciliteiten. “We zien erg veel kansen voor upsale met dit assortiment”, zegt Portheine.

Ook voor duurzame speeltenten voor kinderen ziet de oprichter mogelijkheden. Deze zijn te gebruiken in huis of in de tuin. “We kregen veel e-mails van ouders of we dit product wilden realiseren. Speelgoedketens zijn er al enthousiast over. We verwachten dat het nieuwe aanbod in 2017 op de markt komt.”

Wij van Verhuisboxen vinden dit weer een geweldig idee en zo zie je maar weer wat je allemaal met karton en kartonnen verhuisdozen kan doen. Met onze Partijdozen kun je goedkoop kartonnen verhuisdozen kopen en zelf aan de slag gaan met je eigen bouwwerk.

Laatste nieuws

Daarom verhuisboxen!

Tot 14:30 uur (ma t/m vrij) kunt u de volgende werkdag als gewenste leverdag kiezen
Direct uit voorraad leverbaar
Achteraf betalen
Trusted Shops

Creatief met karton

Verhuisboxen bv levert voor de zakelijke markt en evenementen grote partijen kartonnen dozen om bijvoorbeeld olijfolie of schoolspullen te versturen en voor bedrijfsverhuizingen maar ook voor creatieve oplossingen voor het bouwen van kartonnen decoratie wanden, doolhof, kartonnen bar, torens etc.
Wij kunnen voor elk evenement dozen leveren en  werken samen met lokale overheden, makelaars, verhuizers etc.
Door de jarenlange ervaringen kunnen wij uw altijd van advies voorzien. Volg ons op onze Blog.

You can submit link toHotVs Not.com to increase website traffic! This site is listed under Moving Directory